O nas

Začelo se je že v Jugoslaviji, še pred letom 1985, ko se je za potrebe avtoservisne dejavnosti razvijala deponija lastnih rabljenih vozil za demontažo nadomestnih delov, saj je bilo nove zelo težko nabaviti.

Svojim strankam smo tako omogočili ugodnejše popravilo vozila, saj se je z rabljenimi nadomestnimi deli hitreje in ugodneje opravilo servis.

Takšnih vozil za rezervne dele je bilo vedno več, nekatere med njimi se je še uspelo popraviti in prodati, ostala pa so služila za rezervne dele. Te deponije se je kmalu prijel vzdevek AVTOODPAD, kakor še laično take obrate imenujemo dandanes.

Odpad leta 1988

Sčasoma se je pokazala potreba potreba po večjem prostoru za deponijo vozil, zato smo uredili in legalizirali avtoodpad, ki je bil takrat edini daleč naokoli, stranke pa so prihajale iz cele Slovenije in tudi iz sosednje Avstrije, Madžarske in Hrvaške.

Avtoodpad in prva avtovleka leta 1992

Dejavnost je kmalu zahtevala tudi lastno VLEČNO SLUŽBO. Nuditi smo začeli tudi prevoze vozil, pomoč ob prometnih nezgodah. Nekaj let smo sodelovali z Avto moto zvezo Slovenije – AMZS, kot pogodbenik dispečerskega centra “1987” za pomoč na cesti.

Zaradi varstva okolja smo morali naš avtoodpad infrastrukturno preurediti tako, da smo pridobili okoljevarstveno dovoljenje kot Obrat za razstavljanje in razgradnjo izrabljenih motornih vozil (IMV). To je bil velik in težak korak, ki pa smo ga zmogli in se lahko pohvalimo, da smo v verigi tistih, ki skrbimo za lepšo in čisto prihodnost.

Avtoodpad danes

Za vaše izrabljeno vozilo poskrbimo, da je očiščeno vseh nevarnih snovi in primerno razgrajeno, zato vam lahko, v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, izdamo POTRDILO O RAZGRADNJI VOZILA. Le-to je potrebno oddati pri odjavi vozila iz prometa, da se izognete plačevanju dajatve na odjavljena vozila.

Ponosni smo, da tudi mi doprinesemo k temu, da se ne pojavljajo več zapuščena vozila v skritih kotičkih gozdov.